De motivator

Ahmed Samet

Hard werken zit in Ahmed zijn bloed. In combinatie met continu verbeteren, dat er al vroeg in zat, wil hij het verschil gaan maken bij bedrijven. Zijn focus ligt vooral bij de operators. Ahmed gelooft dat de prestaties van bedrijven alleen kunnen verbeteren als de mensen op de werkvloer groeien. Zijn werkervaring helpt hem daarbij. Hierdoor kan hij frustraties van operators goed begrijpen, wegnemen en hun werkweek gemakkelijker en dus leuker maken. 

Nieuwsgierig

Ahmed is industrial engineer en helpt zijn collega’s bij het implementeren van continu verbeteren in organisaties. Zijn keuze om bij Blom Consultancy aan de slag te gaan was geen verrassing. Binnen de relatief kleine organisatie wordt hij overal bij betrokken en kan hij ontzettend veel leren. Dat komt zijn nieuwsgierigheid ten goede. Feedback wordt met open armen door Ahmed ontvangen. Hierdoor kan hij alleen nog maar meer groeien.

Winnaarsmentaliteit

De werkvloer is bekend terrein voor Ahmed. Hij heeft van jongs af aan gewerkt en weet welke frustraties en problemen de operators nu meemaken. Daardoor begrijpt hij ze als geen ander en ontstaat een goede klik. Hij merkt dat hardwerkende medewerkers vaak ondergewaardeerd worden en dat vindt hij zonde. Om hen zo goed mogelijk te helpen komt hij met praktische oplossingen waar operators echt iets mee kunnen. Kleine veranderingen maken grote impact. 

In zijn werk is Ahmed gefocust en prestatiegericht: als hij iets doet, doet ‘ie het goed. Hij durft risico’s te nemen en laat zich niet uit het veld slaan door eventuele obstakels. Positief blijven is de manier om alsnog resultaat te kunnen boeken. Zijn winnaarsmentaliteit komt dan goed van pas. Samenwerken met Ahmed is altijd een feestje want de werksfeer houdt hij het liefst informeel. Veel praten en grapjes zijn voor hem geen uitzondering maar een gewoonte. 

Wie is Ahmed?

Ahmed studeerde Technische Bedrijfskunde aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Eén presentatie over continu verbeteren trok hem over de streep. Mensen helpen om bedrijven te laten groeien en zo veel winst te behalen, dat zag hij wel zitten. Het verbetervirus gierde dus al vanaf het begin van zijn studententijd door zijn aderen. Bij zijn eerste baan stond hij te springen om continu verbeteren door te voeren maar dat kon in zijn ogen nog veel beter. Door te switchen naar Blom Consultancy kreeg hij die kans, daar kon hij beter zijn draai vinden. De combinatie van het technische en menselijk aspect spreekt hem veel meer aan dan alleen een resultaatgerichte strategie. 

Eigenlijk is Ahmed altijd druk. Werken, voetballen, kickboksen en drie keer per week fitnessen: zo ziet een gemiddelde week eruit voor hem. Van hard werken krijgt hij tenslotte energie. Je mag hem altijd wakker maken voor een uitdaging. Zeker als het om sport gaat. Weten we ook gelijk waar die winnaarsmentaliteit vandaan komt.