Bedrijven kampen de laatste tijd met enorme problemen rondom de aansturing van mensen, brandweer mannen poppen op als paddenstoelen uit de grond.. Waarom?  Om de grote stroom aan onervaren personeel goed te kunnen inzetten en de onregelmatig materiaal levering binnen bedrijven te compenseren. Helaas deze brandweermannen zijn vaak zeer gekwalificeerde continue verbeter specialisten en teamleiders die Juist waarde kunnen toevoegen aan het verbeteren van de organisatie.

Het is dus tijd om dit te doorbreken … een mogelijke oplossing, een ‘waterspider’ nee het is geen eng harig beestje maar wel een ‘spin in het web’ die overzicht houdt op en over de flow en als het ware alles aanraakt wat nodig is. Die met zijn logistieke en productiekennis en ervaring, de ogen, oren en met name de handen zijn om op een snelle en systematische manier te assisteren waar nodig.

De waterspider is iemand die (on)ervaren mensen kan assisteren, een oogje in het zeil houdt, kan zorgen voor materiaalleveringen, opgeruimde werkomgevingen en met name de flow goed kan bijsturen. Een snelle rekensom op basis van analyses geven al snel een doorslaggevend financieel plaatje waar management zich nog niet bewust van was.

We zien een bijkomend voordeel, de ‘waterspider’ is vaak een hele mooie ‘right of passage’ de weg die iemand kan ‘vormen’ tot toekomstige leider van een team.

Geen compensatie voor ‘slecht materiaal of gebreken’ maar een goede aanvulling!

Wil je weten wat we in jouw organisatie kunnen doen? Laat het ons weten. Op grond van ons realisme hebben we al veel potentiële verbeteringen ontdekt en doorgevoerd. Je kan ons bereiken via steven.blom@blomconsultancy.nl of 06 – 53 16 49 40.