Monozukuri

Wilt u zowel tevreden klanten als tevreden medewerkers, ga dan aan de slag met Monozokuri. Deze visie combineert het verbeteren van het technische met het sociale systeem, door het ‘doen met aandacht’: trots zijn op vakmanschap.

Monozukuri is zowel gericht op het ding dat gemaakt wordt als op het proces van het maken: op techniek én mens. Hierbij is de bedrijfscultuur van belang: de basis om uw organisatie te laten excelleren is wederzijds vertrouwen en loyaliteit tussen management en medewerkers.

Dat betekent dat u vertrouwen hebt dat uw mensen kundig zijn om zelfstandig problemen te signaleren, te analyseren en op te lossen. En zij vertrouwen erop dat u op hoofdlijnen de juiste beslissingen neemt.
Voor de samenwerking met klanten en leveranciers betekent Monozukuri dat u bereid bent kennis en ervaring te delen. U helpt leveranciers hun proces te optimaliseren en laat hen profiteren van de bereikte resultaten. U deelt verbeterideeën met uw klant, zonder bang te zijn dat die direct aan de inkoopprijs gaat knabbelen.

kernwaarden2

De verbindende factor is Hitozukuri, oftewel opleiden. Om Monozukuri effectief te kunnen toepassen, moeten de juiste personen op het juiste moment over de juiste verbeterkennis beschikken. Als dit u aanspreekt, dan bent u klaar om wereldklasse te worden!

l;kllllllllllllllllf

;kllllllllllllllllf

Monozukuri verbindt hoofd en hart

Monozukuri verbindt het hoofd met het hart en Blom Consultancy helpt u deze twee stromen continu te verbinden, zodat verbeteren doordringt tot in het DNA van uw organisatie. Dan gaan mensen én machines excelleren en kunt u optimale waarde realiseren voor uw klanten. Hoe het werkt? > bekijk dit filmpje

Continu verbeteren

Monozukuri is samengesteld uit de Japanse woorden ‘mono’, wat ‘het gemaakte’, het ‘ding’ betekent en ‘zukuri’ dat slaat op het ‘daadwerkelijke maken van’, het ‘maakproces’. Monozukuri beperkt zich niet alleen tot de techniek van continu verbeteren, maar strekt zich uit tot de totale cultuur die erbij hoort en waarvan het zelf ook deel uitmaakt. Het omvat zowel de technische systemen van continu verbeteren als de sociale. Binnen de Monozukuri-filosofie gaat het er niet alleen om dat het werk optimaal verloopt, het streven naar ‘zero waste’, maar ook dan de mens er zich goed bij voelt, dat het werk voldoening geeft. Daarvoor zijn de volgende elementen van belang.

  • Mensen hebben het gevoel zinvol bezig te zijn.
  • Mensen ervaren waardering voor hun talent en inzet.
  • Mensen hebben het gevoel dat ze bij een groep horen en daar een gekend onderdeel van vormen.

Monozukuri is gericht op zowel het bereiken van klanttevredenheid als van medewerkertevredenheid.

>  Ja, ik wil weten hoe wij Monozukuri kunnen toepassen in onze organisatie  >

 

kernwaarden

Boeken over Monozukuri

U kunt alles nog eens rustig nalezen in de boeken die Steven Blom over Monozukuri heeft gepubliceerd.

doen met aandachtin de praktijk

Contact over Steven Blom als spreker

  • Bel 06 - 5316 4940 of mail
    steven.blom@blomconsultancy.nl

    Voor meer informatie en boekingen:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Open  of  in house
Monozukuri training?

Blom Consultancy organiseert regelmatig  trainingen waarvoor u zich kunt inschrijven. Wilt u liever een in company training op maat? Dat is ook mogelijk!

Lees meer

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.