Over ons

Wij zijn niet gericht op de quick wins. Ook niet op een enkele methode of hulpmiddel. U zult ervaren dat onze visie en werkwijze net even anders zijn. Wij gaan voor een duurzame, menselijke en persoonlijke benadering.

Door aan te sluiten bij de belevingswereld van uw medewerkers. Door in gesprek te gaan met uw klanten. Door directeuren en managers te coachen in hun leiderschap. Door relevante waarde en kennis te leveren. En deze op een aantrekkelijke manier te delen en te presenteren. We hebben één doel voor ogen: een bijdrage leveren aan de resultaatverbetering van uw organisatie.
Dat beloven we.

Onze belofte

Wij leveren een bijdrage aan de resultaatverbetering bij onze klanten:
meetbaar hogere productiviteit, betere productkwaliteit,
meer werkplezier en lagere kosten.

Monozukuri: lean naar flow

We helpen bedrijven betere resultaten te behalen. Onze visie is dat de Nederlandse maakindustrie zich door continu te verbeteren kan blijven meten met de rest van de wereld. De kern van wat we bieden is Monozukuri: lean naar flow. Onze consultants, trainers en interim-managers werken zowel via het technische als het sociale systeem aan een goede flow in uw organisatie. Daarbij gaan we uit van de kernwaarden van uw bedrijf in relatie met de tevredenheid van zowel uw klanten als uw medewerkers. We gaan uit van het principe dat problemen kunnen worden opgelost door te kijken naar de waardestromen van producten én medewerkers.

principes

Samen met u zorgen we ervoor dat lean en flow steeds meer elkaars bondgenoten worden. Uitgangspunt is het voorkomen van verspilling. Daarom kijken we samen naar de verliezen en standaardiseren de werkmethodes. Tegelijkertijd gaan we aan de slag met de medewerkers: als zij in flow zijn, doen ze moeiteloos hun taken, presteren ze beter en hebben ze meer plezier in hun werk. Dat zorgt voor een optimale flow in de productieketen, waardoor ze maximale waarde toevoegen.

Ons team

Steven Blom
Steven BlomDe gedreven visionair
Waar een weg is, is een toekomst. Ook in Nederland. Steven helpt bedrijven om de juiste keuzes te maken. Zijn visie is dat de Nederlandse maakindustrie zich door continu te verbeteren kan blijven meten met de rest van de wereld. En zijn missie is het werkende leven te verbeteren van minimaal honderdduizend werkende mensen.
Alfred Plagge
Alfred PlaggeDe probleemoplosser
Wat is nu eigenlijk het echte probleem en wat is er nodig om dit op te lossen? Vriendelijk, serieus en resultaatgericht weet Alfred mensen te verbinden met methodes en te motiveren om doelgericht stap voor stap aan de slag te gaan.
Martin Arends
Martin ArendsDe ontwikkelaar
Flow creëren op de werkvloer begint met het zetten van de eerste stap. Martin ziet, voelt en weet wat nodig is om in beweging te komen en zet mensen en organisaties in hun kracht, waardoor er ruimte ontstaat voor uitgekiende verbeteringen. Hij maakt het potentieel helder en houdt van ontwikkelen. Daarbij draait het uiteindelijk altijd om mensen.
Kenneth van Toorn
Kenneth van ToornDe structuur man
Als super gemotiveerde industrial engineer met een grote behoefte om te leren, is Kenneth nieuwsgierig naar het hoe en waarom processen gaan zoals ze gaan. Hij zet zaken op een rijtje en probeert van daaruit te vernieuwen. Betrokken en flexibel neemt hij verantwoordelijkheid en zet door.
Bram van 't Hoff
Bram van 't HoffDe ondernemende zelfstarter
Als ondernemende zelfstarter, begint Bram graag zelfstandig en op eigen initiatief aan iets nieuws. Daarbij kijkt hij altijd naar vooruitgang: hoe ontwikkelt de organisatie zich, wat is er nodig en hoe kan het beter? Hij vindt het heerlijk om veel verschillende zaken op te pakken, houdt daarbij overzicht en brengt structuur aan.
Thomas Arts
Thomas ArtsDe enthousiaste verbeteraar
Thomas heeft een helder doel voor ogen: specialist worden op het snijvlak van business strategie en continu verbeteren. Daarbij focust hij niet alleen op het invoeren van tools, maar vooral op de menselijke waardestroom. Juist daar wil hij verbetering zien. De menselijke factor is namelijk essentieel om tot een duurzaam resultaat te komen.
Arno Koch
Arno KochDe leraar
Snel van begrip, gefocust en vasthoudend zorgt hij dat de klant zijn doelen bereikt. Hij duikt in de workflow en weet die vragen te stellen, waarmee de diepste kern van het probleem boven tafel komt. Arno is een echte leraar, die kennis en ervaring goed kan overdragen van directie tot werkvloer en groepen echt in beweging kan brengen
Dave Winters
Dave WintersDe positieve analyticus
Dankzij zijn analytisch vermogen, zijn kennis van Lean en een natuurlijke nieuwsgierigheid legt Dave verbanden binnen en tussen processen. Daarbij let hij altijd nadrukkelijk op de menselijke factor. Hij is resultaatgericht en staat open voor nieuwe inzichten. Het is zijn passie en uitdaging om duurzame verbeteringen te realiseren. Mensen en processen in ‘flow’ brengen, dat is zijn ultieme doel.

Onze 5 kernwaarden

Aandacht
Samenwerken
Oplossen
Balans
Resultaat

Wij weten tot uw DNA door te dringen

Blom Consultancy is sinds 1992 het toonaangevende adviesbureau in het Nederlands taalgebied op het vlak van continu verbeteren.
Ons team bestaat uit enthousiaste en gedreven mensen met verschillende achtergronden en ervaringen in diverse branches. Zij hebben de drive om verbeteringen te realiseren in productiebedrijven en weten het beste uit mensen te halen, van directie tot werkvloer.

Onze klanten zijn organisaties die geleid worden door mensen die weten dat alles altijd beter kan.
Ze hebben scherp voor ogen waar zij met hun mensen naar toe willen en weten de daarvoor benodigde expertise snel en effectief binnen te halen.

Veranderen, hoe doe je dat?

Tijdens de feestelijke inspiratiebijeenkomst op 20 september 2017 vierden we de mijlpaal 25 jaar Blom Consultancy. Marc Hendrikse (NTS Group), Niels Huber (Boon Edam), Jaap Bressers en Steven Blom gaven aan hoe zij omgaan met verandering. “Door net dat kleine beetje extra te doen, kun jij het verschil maken. Voor jezelf, voor je collega’s en voor de klant.”