Six Sigma

Wilt u continu kwaliteitsverbeteringen in alle bedrijfsprocessen realiseren? Niet op basis van vage vermoedens en halfbakken meningen, maar gestructureerd problemen oplossen met feiten en harde cijfers? Dan is de Six Sigma methode interessant. Blom Consultancy helpt bij het invoeren van Six Sigma en het terugbrengen van variatie, waardoor uw bedrijfsprocessen beheerst en voorspelbaar worden.

Perfect proces met Six Sigma

Six Sigma is een integrale kwaliteitmanagement methode om operationele prestaties van een organisatie te verbeteren. Het wordt beschouwd als het vervolg op Statische Procesbeheersing (SPC). Letterlijk betekent 6Ϭ een foutfractie van 3,4 ppm, ofwel een nagenoeg perfect proces. Six Sigma is een zeer geschikte methode voor procesindustrie of voor verbeterproblemen waarvoor zware wiskundige (statistische) analysemethodes nodig zijn.

De Six Sigma niveaus

Er zijn zes verschillende sigma niveaus, waarbij de berekening is gebaseerd op statistische formules. Op dit moment zitten veel bedrijfsprocessen op een niveau tussen de 3 en 4 sigma, het streven is niveau 6. Dat betekent voor elk bedrijfsproces (zowel productie- als niet productieprocessen) maximaal 3,4 fouten op elke miljoen handelingen! Dat zit heel dicht bij zero defects.

Six Sigma niveau

De Six Sigma Methode

six sigmaDe Six Sigma methode bestaat uit twee elementen. Aan de ene kant zijn er de projectfasen: Define, Measure, Analyse, Improve en Control (DMAIC). Deze stappen hebben duidelijke overeenkomsten met de Small Group Activity-cirkel. Aan de andere kant zit de Six Sigma ‘gereedschapskist’ vol met een indrukwekkende hoeveelheid tools die vooral van statistische aard zijn.

>  Ja, ik wil weten hoe wij Six Sigma kunnen toepassen in onze organisatie  >

Open of in company
training?

Blom Consultancy organiseert regelmatig  trainingen waarvoor u zich kunt inschrijven. Wilt u liever een in company training op maat? Dat is ook mogelijk!

Lees meer
 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.