Lean Manufacturing

Heeft u een wens, of een noodzaak tot verbeteren van de productieprocessen? Wilt u daarom Lean Manufacturing invoeren in uw bedrijf? Blom Consultancy helpt u graag bij dit transformatieproces met diepgaande kennis, ervaring en vaardigheid in Lean Manufacturing. Ons uitgangspunt: respect voor uw bedrijf, klanten, producten, mensen en processen. Het resultaat: duurzame verbetering van uw organisatie, enthousiasme voor het werk en het weghalen van verliezen. Verliezen zijn alle werkzaamheden die geen waarde voor de klant toevoegen.

De voordelen van Lean

  • Lean Manufacturing stelt de klant centraal om maximale klantwaarde te realiseren.
  • Lean pakt verliezen uit de waardestroom aan zodat alleen waarde toevoegende activiteiten overblijven.
  • De Lean filosofie ontwikkelt mensen zodat zij hun eigen problemen kunnen oplossen.
  • Lean zorgt voor zowel flow in uw processen als bij uw medewerkers.

Lean Manufacturing implementatie door Blom Consultancy

 

Wat is Lean Manufacturing?

Lean is een algemeen bekend begrip in de wereld van continu verbeteren. Maar wat is Lean Manufacturing nu eigenlijk? Lean Manufacturing is een filosofie waarmee (werk)processen continu verbeterd kunnen worden door verliezen te elimineren. Lean komt uit de automobielindustrie en benadert de volledige voortbrengingsketen, van grondstoffen tot klanten. Lean Manufacturing is gebaseerd op 5 principes waarlangs de processen verbeterd worden:

  1. Specificeer de waarde voor de klant
  2. Analyseer de waardestroom
  3. Creëer flow (proces & medewerkers)
  4. Organiseer het proces van achter naar voren, te beginnen bij de klant.
  5. Streef naar perfectie

De Lean resultaten

Korte levertijden en lage kosten
Onze ervaring leert dat bedrijven die succesvol Lean invoeren, levertijden en kosten kunnen halveren. Alle processen zijn zo ingericht dat de juiste materialen op de juiste plaats, juiste tijd en in de juiste hoeveelheid geleverd worden (Just-In-Time).  Door constante aandacht op afwijkingen door de medewerkers kunnen fouten zo vroeg mogelijk worden opgespoord en aangepakt. De doelstelling is om zodanig in Flow te produceren dat er geen plotselinge verstoringen optreden. Als er verstoringen optreden dan kent iedereen de procedure en de juiste handelingen zodat de productie snel hervat kan worden.

Duurzaam verbeterde processen
Bedrijven die Lean Manufacturing succesvol implementeren hebben op lange termijn écht duurzaam verbeterde processen.. In een Lean cultuur staat de klantwens altijd centraal, is er leiderschap met een duidelijke visie, een gezamenlijk standaard, is continu verbeteren en feedback geven onderdeel van het dagelijks werk, een grote mate van transparantie, focus op het proces, actiegerichtheid en worden medewerkers en teams optimaal ontwikkeld. Kortom, een goed fungerende verbetercultuur zorgt voor duurzaam verbeterde processen.

Essentiële bouwstenen van Lean Manufacturing

Open of in house
Lean Training?

Blom Consultancy organiseert regelmatig  trainingen waarvoor u zich kunt inschrijven. Wilt u liever een in company training op maat? Dat is ook mogelijk!

Lees meer

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.