Inspiratie, advies, implementatie

De Lean Consultant

70 % van de lean trajecten mislukt. Hoe komt dat? En hoe kun je ervoor zorgen dat de implementatie van lean wel lukt? De Lean Consultant geeft inspiratie en advies. Dat leidt tot inzichten die meteen toepasbaar zijn in uw organisatie. Ook helpen we bij de implementatie, zorgen voor bedding en borging. Lean naar flow, dat is wat we beloven.

Daarom Lean Consultancy door Blom
Inspiratie

Ik wil inspiratie opdoen: wat levert TPM, Lean en Monozukuri op?

lsjslkjla

Steven Blom geeft inspirerende presentaties voor groepen, van werkvloer tot managementteams. Daarbij gebruikt hij voorbeelden uit de praktijk die zeer herkenbaar zijn en geeft aan hoe VSOP kan helpen. Hij legt uit hoe u het dubbele kunt maken tegen de helft van de kosten.

Advies

Ik wil concreet advies voor mijn bedrijf op het gebied van TPM, Lean, WCM en Monozukuri

lsdklkfdj

De Lean Consultants van Blom zijn ervaren verbeteraars en zorgen ervoor dat uw organisatie het geïnvesteerde geld jaarlijks minimaal met een factor 5 kan terugverdienen. U kunt ons inzetten als  expert, trainer, interim manager en auditor.

Implementatie

Ik wil hulp bij de implementatie van TPM, Lean, WCM en Monozukuri

dlskjfl

Wij kennen de uitdagingen die horen bij verander- en optimalisatietrajecten en weten dat voor een geslaagde invoering het enthousiasme van alle betrokkenen noodzakelijk is. Daarom vertellen we niet alleen wat u kunt doen, maar helpen u met hoe dit te doen: een hands-on aanpak.

Implementatie

Om specifieke problemen snel en effectief op te lossen, gaan we samen aan de slag en zetten we vaak de volgende tools in.

Overall Equipment Effectiveness

OEE – Effectiviteit

s;dfjklj
OEE geeft het aantal succesvol geproduceerde producten weer. We berekenen de OEE in uw bedrijf, maken verliezen zichtbaar en laten zien welke ruimte er is voor verbetering.

Single Minute Exchange of Die

SMED – Snel omstellen

;sllj;fd
Met SMED brengen we de tijd die nodig is om de machine om te bouwen, schoon te maken en op te starten terug tot een pitstop en vormen uw medewerkers het ‘Formule 1 team’.

Small Group Activity

SGA – Verbetercirkel

lds;kdl
Via Small Group Activity zorgen we dat direct betrokkenen een probleem voor eens en altijd oplossen, door de ware oorzaak weg te nemen en een gestandaardiseerde oplossing te bedenken.

fksdjzljsdlkj

Opgeruimd in 5 stappen

5S – Werkplekorganisatie

lskdjlkjf
We helpen bij het invoeren van 5S, waardoor u een productieve, prettige en veilige werkplek realiseert in 5 stappen: scheiden, schikken, schoonhouden, standaardiseren en standhouden.

Value Stream Mapping

VSM – Waarde toevoegen

kdlsjf
We maken de flow van goederen en informatie zichtbaar door VSM en brengen we in kaart welke bedrijfsprocessen waarde toevoegen en welke niet.

Process mapping

Makigami – Waarde toevoegen


Via Makigami brengen we de informatie-overdracht in kantoor- en dienstverlenings-processen in kaart: wat voegt waarde toe en wat niet?

Interne communicatie

Om de interne communicatie over het verbeterprogramma in uw organisatie ondersteunen, hebben we speciale trainingsmaterialen ontwikkeld die u kunt gebruiken, zoals posters, stickers en tags.
Bovendien kunt u alles nog eens rustig nalezen in onze boeken.

lskjsj

Blom poster_SGA Blom poster_7verliezen Blom poster_5Sin de praktijkdoen met aandacht