WCM Consultant bij Blom Consultancy

Natuurlijk streeft u binnen uw organisatie naar een prettige, productieve en innovatieve werkomgeving. De realisatie hiervan kan een uitdaging zijn. Een WCM consultant van Blom Consultancy kan hierbij helpen met een op maat gemaakte combinatie van verbetermethoden. Samen zorgen we voor een optimale en doorlopende positieve wisselwerking tussen klant, bedrijf en personeel. Zo blijft uw bedrijf langdurig succesvol. Ga ook aan de slag met het verbeteren van uw organisatie!

Wat is WCM?

WCM is de afkorting van World Class Manufacturing. WCM is niet per se een techniek, methode of concept. Daarom wordt er geen vaste structuur aangehouden. Het is een proces waarbij gebruik gemaakt wordt van concepten om prestaties continu te verbeteren. Dit vergt cultuurverandering van top tot vloer. WCM consultancy richt zich op waarde toevoeging en eliminatie van verliezen in de totale supply chain.

Bij Blom Consultancy hanteren we de volgende vijf WCM basisprincipes:

  1.   Verliezen zichtbaar maken
  2.   Teamgericht verbeteren
  3.   Procesgericht werken
  4.   Standaardiseren en borgen
  5.   Mensen kampioenen maken

Wij geloven dat WCM consultancy bestaat uit een combinatie van verbetermethoden: TPM, Six Sigma, Lean Manufacturing en Monozukuri. De combinatie van deze methoden en technieken wordt altijd afgestemd op uw situatie, organisatie en doelstellingen. Daar zorgt een consultant WCM voor. Hij of zij helpt bij het implementeren van WCM en zorgt dat de inzichten direct toepasbaar zijn in uw organisatie.

Meer informatie over WCM

Waarom heeft u een WCM consultant nodig?

Om uw organisatie te verbeteren moet inzichtelijk gemaakt worden waar de verliezen zitten. Verliezen kunnen overal in de keten zitten en dit is voor iedere organisatie anders. Er bestaat dus geen one-size-fits-all-methode voor WCM. Onze WCM consultant stemt een combinatie van beproefde methoden en technieken af op situatie en brengt zo samen met u de verliezen in kaart. De consultant houdt er rekening mee dat het wegnemen van een verlies op een bepaalde plek, een verlies opleveren op een andere plek. Vervolgens bepalen we in overleg aan welke verliezen gewerkt gaat worden. Hij of zij vertelt niet alleen wat u kunt doen, maar helpt ook bij de implementatie en zorgt dat de hele organisatie betrokken is. Alleen dan blijft uw bedrijf langdurig succesvol. We zetten de voordelen van een WCM consultant graag op een rijtje:

  • Waarde toevoegen en verliezen elimineren
  • Unieke combinatie van verbetermethoden en -technieken
  • Afgestemd op uw situatie, organisatie en doelstellingen
  • Hands-on aanpak

Ik wil een succesvolle implementatie

Waarom Blom Consultancy?

WCM consultants zijn bij verschillende bedrijven in te huren, uiteraard ook bij Blom Consultancy. Onze WCM consultant duikt samen met u in de organisatie en stemt World Class Manufacturing consultancy zo goed mogelijk af op uw situatie. Een groot voordeel is dat onze ervaren consultants kennis hebben van alle methoden en technieken waar beroep op wordt gedaan: TPM, Six Sigma, Lean Manufacturing en Monozukuri. Zij hanteren een hands-on en integrale aanpak zodat u zelfstandig leert werken met de WCM methode. De consultant verbindt alle lagen van de organisatie voor een optimale betrokkenheid. Hij of zij vertelt niet alleen wat zij kunnen doen, maar zorgt ook voor de juiste informatieoverdracht en helpt bij de implementatie. Daarbij vinden we het belangrijk om respect te hebben voor uw bedrijf, klanten, producten, mensen en voortbrengingsprocessen. Het resultaat is een optimale en blijvende positieve wisselwerking tussen klant, bedrijf en personeel. Op die manier blijft uw bedrijf langdurig succesvol.

Extra service

Uit ervaring weten we dat het opleiden van medewerkers en het management in het denken in WCM veel tijd kost. Daarom hebben we speciale trainingsmaterialen ontwikkeld. Deze zijn bedoeld als ondersteuning waardoor u sneller stappen kunt zetten binnen uw bedrijf. Ook kunt u de processen gemakkelijk Lean houden.

Aan de slag met World Class Manufacturing

Bent u nieuwsgierig hoe we WCM kunnen toepassen in uw organisatie en heeft u interesse in een mogelijke samenwerking? Of wilt u eerst meer informatie over WCM consultancy? Neem dan gerust contact met ons op. We maken graag eerst kennis zodat we de juiste consultant World Class Manufacturing met u in contact kunnen brengen.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.