“Hoe zorg ik dat ik mensen meekrijg? Dat is voor mij het grote leerpunt.” Als consultant werkt Kenneth van Toorn enthousiast en vol energie aan de ontwikkeling van mensen en organisaties. En dat niet alleen: ook aan zijn persoonlijke ontwikkeling. Wat houdt dat in de praktijk precies in? 5 vragen aan Kenneth van Toorn.

1.   Hoe is het om zo jong al consultant te zijn?

Kenneth (24 jaar) spontaan: “Moeilijk! Uitdagend! Je staat er in het begin niet alleen voor, dat kan ook niet. Op het moment dat je als junior binnenkomt bij Blom Consultancy, heb je de unieke kans om mee te kijken met de leermeesters: je ervaart het zelf en leert het zien in de praktijk. Dan krijg je veel mee, want elke consultant heeft zijn eigen unieke kwaliteit: in advies, training en coaching.

2.    Nemen klanten je serieus?

Kenneth: “ Klanten nemen je pas serieus, als ze zien dat je van betekenis bent en waarde toevoegt. Da’s ook het leuke van een junior: je zit heel dicht op de werkvloer en praat echt met specialisten. Als je er niet boven, maar tussen gaat staan en actief luistert naar de mensen, dan krijg je commitment. Zeker als ze zien dat ik me niet te goed voel om lekker praktisch bezig te zijn.”

3.    Hoe is het om met jou te werken?

Kenneth: “Ik ben een realist en ik probeer het maximale uit alles te halen, ook uit mijn leven. Ik krijg vaak terug: ‘Jij begrijpt het en weet een idee concreet te maken.’

Ik heb een half jaar ervaring op mogen doen als interim coördinator van een assemblagelijn. Dit heeft mij veel inzicht gegeven op de plek waar het gebeurt: de werkvloer. Ik leerde het perspectief van de klant kennen.”

Enthousiast en vol energie werk ik aan de
ontwikkeling van mensen en organisaties

4.    Hoe is het werk voor jou persoonlijk?

Kenneth: “Schitterend! Enthousiast en vol energie werk ik aan de ontwikkeling van mensen en organisaties. En dat niet alleen: ook aan mijn persoonlijke ontwikkeling. ’t Is een reis die echt bij mijn pad past. Ik heb de flexibiliteit om te doen wat ik wil. Als je zelfredzaam bent, kun je binnen Blom Consultancy een prachtig ontwikkeltraject doormaken. Geen muurvast programma, je moet het zelf vormgeven. En het mooie is, iets wat ik leer in het werk, pas ik ook privé toe. Want de Monozukuri filosofie leent zich daar uitstekend voor: hoe zorg ik ervoor dat ik mensen begrijp en dat mensen mij begrijpen?”

5.    Jij bent een goede ambassadeur zeg! Nog ambities?

Kenneth: “Binnen Monozukuri onderscheiden we de harde technieken en de sociale aspecten. De techniek kan iedereen zich eigen maken via boeken en trainingen. Maar de sociale kant, omgaan met weerstand, hoe zorg je dat je mensen meekrijgt, dát is voor mij het grote leerpunt. Daarom ga ik een opleiding tot coach volgen en veel ervaring opdoen. Ik wil Monozukuri specialist worden en communicatief meesterschap bereiken.”

Meer informatie: download gratis eBook

Bij vragen over de mogelijkheden, kun je ons bereiken:
Steven Blom:  06 – 5316 4940  en  steven.blom@blomconsultancy.nl

Gerelateerd

>   Gratis eBook: Hoe kunnen we het zo oplossen dat het nooit meer gebeurt?

>   Hoe verbetert Boon Edam de output met 300 %?

>   Aandacht voor de techniek en mens

>   Volle orderportefeuille maar geen personeel. Tom Poes, verzin een list!