Kaizen Consultant bij Blom Consultancy

Binnen organisaties voelt men vaak dat werkprocessen slimmer en beter kunnen. De tijd om dit te verbeteren is echter schaars. Ook weet men niet waar te beginnen en wie erbij betrokken moet worden. Een Kaizen consultant van Blom Consultancy gaat hierbij helpen. Met een Kaizen event ziet u binnen één week structurele verbetering op het gebied van een product- of dienst noodzakelijk proces of systeem. Ga ook aan de slag met het verbeteren van uw organisatie!

Wat houdt de Kaizen methode in?

Kaizen is een Japanse term en betekent ‘continue verbetering’. Daarom gaat het hand in hand met de verbeterfilosofieën Lean en 5S. Kaizen is een verbetermethodiek die bedoeld is om continue verbetering door te voeren, in tegenstelling tot eenmalige verbeteringen die snel vervagen. Dit gebeurt in kleine stapjes en wordt uitgevoerd met respect voor de mensen, want alleen dan is voortdurende verbetering mogelijk.

Duizenden kleine verbeteringen leveren uiteindelijk een enorm eindresultaat op. Is het wenselijk om snel zichtbaarheid te creëren door radicale verbetering na te streven? Dan is het tijd om een Kaizen consult (Kaizen event) te plannen. Dit is een 3 tot 5 dagen durend project dat loopt van probleem, naar oplossingen tot de implementatie ervan. De Kaizen consultant helpt bij het implementeren van Kaizen en zorgt dat de inzichten direct toepasbaar zijn in uw organisatie.

Meer informatie over lean

Waarom heeft u een Kaizen consultant nodig?

Om ieder Kaizen event tot een succes te maken is het belangrijk om de dagen effectief te verbeteren. Dit kan alleen met een goede voorbereiding. Onze Kaizen consultants hebben een stappenplan paraat die loopt van voorbereiding tot uitvoering en borging. De consultant houdt rekening met de randvoorwaarden, kent de uitdagingen en slaat geen belangrijke zaken over. Hij of zij vertelt niet alleen wat u kunt doen, maar helpt ook bij de implementatie en zorgt dat de hele organisatie betrokken is. Alleen dan kan een ideale situatie worden gerealiseerd. Onze ervaren consultant helpt van begin tot einde in de uitvoering van uw Kaizen event. Daarna kunt u zelf organiseren en verder uitbouwen. We zetten de voordelen van een Kaizen consultant graag op een rijtje:

  • In korte tijd grote stappen zetten
  • Effectief stappenplan
  • Ondersteuning van begin tot einde
  • Hands-on aanpak
  • Succesvolle implementatie

Ik wil een succesvol Kaizen event!

Waarom Blom Consultancy?

Een Kaizen consult is bij verschillende bedrijven aan te vragen, uiteraard ook bij Blom Consultancy. De Kaizen consultant gaat 3 tot 5 fulltime werkdagen samen met uw organisatie aan de slag om een radicale verbetering door te voeren. Een groot voordeel is dat onze ervaren consultants kennis hebben van Kaizen, Lean én 5S. Zij houden van een hands-on en integrale aanpak zodat u zelfstandig leert werken met de Kaizen methode. De consultant verbindt de werkvloer en het management voor een optimale betrokkenheid. Hij of zij vertelt niet alleen wat zij kunnen doen, maar zorgt ook voor de juiste informatieoverdracht en helpt bij de implementatie. Daarbij vinden we het belangrijk om respect te hebben voor uw bedrijf, klanten, producten, mensen en voortbrengingsprocessen. Het resultaat is een structurele verbetering van werkprocessen binnen één week.

Extra service

Uit ervaring weten we dat het opleiden van medewerkers en het management in het denken in Kaizen Lean en Kaizen 5S veel tijd kost. Daarom hebben we speciale trainingsmaterialen ontwikkeld. Deze dienen ter ondersteuning van het Kaizen event. Hiermee kunt u sneller stappen zetten binnen uw bedrijf en de processen Kaizen Lean en Kaizen 5S houden.

Aan de slag met de Kaizen methode

Bent u benieuwd wat een Kaizen event voor uw organisatie kan opleveren en heeft u interesse in een mogelijke samenwerking? Of wilt u eerst meer informatie over de Kaizen methode? Neem dan gerust contact met ons op. We maken graag eerst kennis zodat we een Kaizen consult op maat met u kunnen plannen.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.