Lean tools Blom Consultancy

Een verbetervisie met leiderschap, een probleemoplossende cultuur en systemen zijn volgens ons dé bouwstenen van continu verbeteren. Maar ook verbetertools zijn naar onze ervaring in het werkveld een onmisbare bouwsteen. De lean tools die wij gebruiken zijn essentieel om concrete verliezen/problemen binnen je bedrijf aan te pakken. Verbetertools geven mensen een methode, structuur of aanpak om hun eigen problemen op te lossen. Wie wil dat nou niet? Blom Consultancy heeft al meer dan 25 jaar ervaring met de implementatie van verschillende lean tools. Van trainen tot coachen, wij helpen mensen deze tools op een effectieve manier te gebruiken zodat ze zich ontwikkelen tot de probleemoplossers van je organisatie.

Implementatie

Om specifieke problemen snel en effectief op te lossen, gaan we samen aan de slag en zetten we vaak de volgende tools in.

Overall Equipment Effectiveness

OEE – Effectiviteit

s;dfjklj
OEE geeft het aantal succesvol geproduceerde producten weer. We berekenen de OEE in uw bedrijf, maken verliezen zichtbaar en laten zien welke ruimte er is voor verbetering.

Single Minute Exchange of Die

SMED – Snel omstellen

;sllj;fd
Met SMED brengen we de tijd die nodig is om de machine om te bouwen, schoon te maken en op te starten terug tot een pitstop en vormen uw medewerkers het ‘Formule 1 team’.

Small Group Activity

SGA – Verbetercirkel

lds;kdl
Via Small Group Activity zorgen we dat direct betrokkenen een probleem voor eens en altijd oplossen, door de ware oorzaak weg te nemen en een gestandaardiseerde oplossing te bedenken.

fksdjzljsdlkj

Opgeruimd in 5 stappen

5S – Werkplekorganisatie

lskdjlkjf
We helpen bij het invoeren van 5S, waardoor u een productieve, prettige en veilige werkplek realiseert in 5 stappen: scheiden, schikken, schoonhouden, standaardiseren en standhouden.

Value Stream Mapping

VSM – Waarde toevoegen

kdlsjf
We maken de flow van goederen en informatie zichtbaar door VSM en brengen we in kaart welke bedrijfsprocessen waarde toevoegen en welke niet.

Process mapping

Makigami – Waarde toevoegen


Via Makigami brengen we de informatie-overdracht in kantoor- en dienstverlenings-processen in kaart: wat voegt waarde toe en wat niet?