In company training, data in overleg

Monozukuri Basics Training

Hoe zorgt u ervoor dat de implementatie van Lean in uw bedrijf wél lukt?
Belangrijk is dat iedereen dezelfde taal spreekt en samen de schouders zet onder verbeteren, zodat dit doordringt tot het DNA van uw organisatie. Daarom staat het opdoen van essentiële basiskennis centraal in deze training. Direct gevolg: duidelijke verbetering van de resultaten.

U gaat de essentiële basiskennis en vaardigheden bij uw medewerkers borgen. Medewerkers gaan betrokken en enthousiast met een opdracht in hun eigen omgeving aan de slag om een verbetering door te voeren. Niet alleen kennis en vaardigheden, maar juist ook passend gedrag en houding van medewerkers is het effect. Continu verbeteren wordt als leuk ervaren door het toe te passen in de eigen praktijk en direct resultaten zichtbaar te maken. Medewerkers worden weer trots.

U gaat de werkwijze achter de LeanWCM, TPM en Monozukuri  filosofieën leren toepassen, om zowel de processen in uw bedrijf als de performance van mensen te optimaliseren. Omdat wij geloven in: ‘Al doende leert men’, maken wij gebruik van praktijkgerichte opdrachten en pakken wij door de medewerkers ervaren problemen ook echt aan. Door met de deelnemers samen te leren en oefenen, bent u na de training in staat om ook binnen uw eigen bedrijf succesvol te zijn.

De training vind bij voorkeur plaats op de eigen locatie, zodat we in staat zijn op de eigen werkplek te gaan kijken en te zien en begrijpen wat er gebeurt (Gemba). Door de juiste vragen te leren stellen, gaat u op een andere manier kijken naar het proces en anders denken. Zo ontstaat een nieuwe standaard, een discipline die de basis is (5S) voor het continu verbeteren (SGA) in uw organisatie.

Voorafgaand aan deze 2 x 2 daagse theorie en praktijk training, bepaalt u wat er op de werkplek verbeterd gaat worden. Aan het einde van de training maakt u een plan, waarmee u zelfstandig aan de slag gaat.

Kortom een training met aandacht voor verschillende Lean methoden (technisch systeem), maar zeker ook voor de menselijke kant en effectief leiderschap (sociaal systeem).

>  SCHRIJF NU IN VIA HET FORMULIER >

Overzicht_Principes

Voor wie is de Monozukuri Basics Training?

Voor iedereen die te maken heeft met een organisatie die streeft naar een TPM, Lean en WCM cultuur en waar het belangrijk is dat iedereen dezelfde taal spreekt. Organisaties waar processen, machines en samenwerken beter kunnen en waar het belangrijk is om bewezen technieken en methodes toe te passen om continu te kunnen verbeteren:
operationele medewerkers, teamleiders, managers, bedrijfsleiders, plantmanagers, productieleiders, kwaliteitsmanagers, Lean of TPM coördinatoren.

Wanneer?

2 x 2 daagse training.
In company, de data bepalen we in onderling overleg.

Deelnamecertificaat

Deze training leidt op tot gecertificeerd Monozukuri Basics Practitioner

Investering

Afhankelijk van het aantal deelnemers.

Als deelnemer krijg je hiervoor 4 trainingsdagen.
Dit is inclusief trainingsmateriaal en het boek “Monozukuri, doen met aandacht“.

>  SCHRIJF NU IN VIA HET FORMULIER >

Waaruit bestaat de Monozukuri Basics Training?

Deze 2 x 2 daagse training bestaat uit theorie én praktijk: vanuit een theoretische basis gaat u aan de slag met een concreet vraagstuk op de eigen werkplek. Direct toepassen van het geleerde, zorgt voor direct effect en een goede borging van de training.

Inhoud

•   Lean, WCM, TPM en Monozukuri in de praktijk
•   Modules:  klantwaarde,  7 verliezen,  5S,  SGA,  daily management,  visualiseren,  standaardiseren,  flow
•   Persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en de kracht van vragen stellen
•   Praktijk opdracht op de eigen werkplek

 

Download PDF

Aanmelding Monozukuri Basics Training

  • 2 x 2 dagen
    In company training, data in overleg

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

*   Zodra we het aanmeldingsformulier hebben ontvangen, sturen we de definitieve bevestiging en de factuur. Met uw aanmelding verplicht u zich deze factuur te voldoen.
Bij verhindering is het mogelijk iemand anders in uw plaats te laten komen.