De Lean Consultant

Wilt u gaan starten met continu verbeteren of bent u al actief op het gebied van Lean, WCM, TPM of Six Sigma? Spreekt de Monozukuri filosofie u aan? Dan zijn er verschillende manieren om de Lean Consultants van Blom in te zetten:

  • Expert:  we helpen een organisatie creëren waarin de concurrentiekracht steeds verder wordt uitgebouwd.
  • Trainer:  we bekwamen (een aantal) van uw mensen in vaardigheden om Lean in de praktijk te brengen.
  • Interim manager:  we geven leiding aan de invulling van de Lean transitie van (een deel) van uw bedrijf.
  • Auditor:  we lichten uw bedrijf door op de totale effectiviteit als product- of dienstleverancier.

In overleg bepalen we wat voor uw organisatie de meest effectieve inzet is. De Lean Consultants van Blom zijn ervaren verbeteraars en zorgen ervoor dat uw organisatie het geïnvesteerde geld jaarlijks minimaal met een factor 5 kan terugverdienen.

De Lean Consultants van Blom hebben hands on ervaring opgedaan in leidinggevende functies in het bedrijfsleven. Zij kennen de uitdagingen die horen bij verander- en optimalisatietrajecten en weten dat voor een geslaagde invoering het enthousiasme van alle betrokkenen noodzakelijk is.

Wilt u de effectiviteit van uw processen verbeteren én ook voor de langere termijn uw concurrentiepositie en innovatievermogen verbeteren? Neem dan nu contact op:
T. +31 (0)492 – 474 149    •    M. +31 (0)6 – 5316 4940    •    info@blomconsultancy.nl

De Lean Consultant zorgt voor een blijvende oplossing

Een Lean Consultant is een adviseur op het gebied van het continu verbeteren van werkprocessen die zich uitstrekken over de totale waardeketen. Met een waardeketen bedoelt de Lean Consultant een waarde toevoegend proces dat zich uitstrekt vanaf de bron van dat werkproces tot aan de oplevering. In de maakindustrie spreken wij dan wel over “van zand tot klant”, maar dit geldt net zo goed voor dienstverleningsprocessen. Dan wordt het van bronprobleem tot blijvende oplossing.

Concurrentiekracht Nederlandse industrie

Blom Consultancy gelooft in de concurrentiekracht van de Nederlandse industrie en levert hieraan graag een bijdrage. We helpen onze opdrachtgevers de effectiviteit van productieprocessen te verbeteren en continu processen te verbeteren en innovatie tot stand te brengen. Op deze manier wil Blom Consultancy bijdragen aan het internationale succes van de Nederlandse industrie, de status van Nederland als hoogwaardig productieland, de kennis en welvaart in Nederland en dit doorgeven aan de volgende generaties. Meer hierover in het boek “Lang leve de Nederlandse industrie! – Kan de Nederlandse leeuw de Aziatische tijger verslaan?”

Hoe is Lean Consultancy ontstaan?

Lean Consultancy is één van de drie moderne continu verbeterprogramma’s. Dit zijn, in volgorde van verschijnen, TPM, Lean en Six Sigma. Lean Consultancy is geboren uit een onderzoek, geleid door de professoren Womack, Jones en Roos van het Massachusetts Institute of Technology uit Boston. In dit onderzoek onderzochten zij de internationale automobielindustrie en de uitkomst hiervan was de de Japanse automobielindustrie in de jaren tachtig hun producten maakte in de helft van de tijd, met de helft van de fouten en tegen de helft van de prijs als de Europese en de Amerikaanse. Dit verschijnsel doopten zij tot Lean Production. Production is er in de loop der jaren vanaf gevallen en zo is Lean Consultancy ontstaan.

Wat is een continu verbeterprogramma?

Een continu verbeterprogramma is een concrete invulling van de Verbetercirkel, ook wel genoemd de Plan-Do-Check-Act-circle of de Deming Circle. De Deming Circle is genoemd naar Edwards G. Deming, de grondlegger van Statistical Proces Control en daarmee ook de bron van kwaliteitssystemen. Het gestructureerd, blijvend en doorlopend verbeteren van werkprocessen noemt men een verbeterprogramma. Dit is dus geen project, maar een manier van werken waarmee een organisatie doorlopend haar concurrentiekracht kan vergroten. Het is de bedoeling dat als men ermee begint, dit nooit meer ophoudt. Voor wie het allemaal te snel gaat, Continu Verbeteren is al een kunst waarmee men binnen de industrie al vanaf het begin van de 20e eeuw bezig is en waarin wij ons in Nederland pas vanaf het einde van de 20e eeuw echt serieus bezig houden.

ONZE DIENSTEN


Lean naar flow >


De Lean Consultant >


Training >

ONZE KLANTEN


NTS Group

Fuite

Smurfit Kappa