Lean Consultant bij Blom Consultancy

Door Lean te implementeren in uw organisatie kunt u werkprocessen continu verbeteren. Toch mislukt een groot deel van de Lean trajecten. Bijvoorbeeld omdat men tegen uitdagingen aanloopt of omdat niet iedereen binnen de organisatie betrokken is. Een Lean consultant van Blom Consultancy zorgt ervoor dat de implementatie van Lean wél succesvol is. Door middel van een hands-on aanpak streven wij naar een duurzame verbetering van uw eigen processen.

Wat is een Lean Consultant?

Lean Manufacturing, ook wel Lean genoemd, is een zogenaamde verbeterfilosofie. Hiermee kunt u werkprocessen binnen uw organisatie continu verbeteren. Lean komt uit de auto-industrie en benadert de volledige voortbrengingsketen, van grondstoffen tot klanten. Bij Lean Manufacturing doorlopen we vijf hoofdstappen waardoor de voortbrengingsprocessen verbeterd worden:

  1.   Specificeren van de waarde voor de klant
  2.   Analyseren van de waardestroom
  3.   Flow creëren
  4.   Pull vanaf de klant
  5.   Streven naar perfectie

De Lean consultant helpt bij het implementeren van Lean en zorgt dat de inzichten direct toepasbaar zijn in uw organisatie.

Meer informatie over lean

Waarom heeft u een Lean consultant nodig?

In de praktijk blijkt dat 70 % van de Lean trajecten mislukt. Dat is zonde, en daarom is het zeer waardevol om hulp in te schakelen van een Lean consultant. Die kent de uitdagingen die horen bij verander- en optimalisatietrajecten. Door jarenlange ervaring op dit vlak kan de Lean consultant inspireren en concreet advies geven. Op die manier krijgt u inzichten die u direct kunt toepassen in uw organisatie. De consultant vertelt u niet alleen wat u kunt doen, maar helpt ook bij de implementatie en zorgt dat iedereen betrokken is. We zetten de voordelen van een Lean consultant graag op een rijtje:

  • Inspirerende inzichten
  • Concreet advies
  • Hands-on aanpak
  • Snel en effectief specifieke problemen oplossen

Ik wil een succesvolle implementatie

Waarom Blom Consultancy?

Lean consultants zijn bij verschillende bedrijven in te huren, uiteraard ook bij Blom Consultancy. Dat is mogelijk op verschillende manieren, zodat u precies krijgt waar uw organisatie behoefte aan heeft. U kunt ons inzetten als expert, trainer, interim manager of auditor. Onze ervaren Lean consultants houden van een hands-on aanpak. Ze vertellen de Lean manager binnen de organisatie niet alleen wat hij of zij kan doen, maar zorgen ook voor de juiste informatieoverdracht en helpen bij de implementatie. Daarbij vinden we het belangrijk om respect te hebben voor uw bedrijf, klanten, producten, mensen en voortbrengingsprocessen. Het resultaat is een duurzame verbetering van uw eigen processen. De Lean consultants van Blom Consultancy zorgen dat uw organisatie het geïnvesteerde geld jaarlijks minimaal met een factor 5 kan terugverdienen. Lean naar flow, dat is wat we beloven.

Extra service

Uit ervaring weten we dat het opleiden van de Lean manager en medewerkers in het denken in Lean veel tijd kost. Daarom hebben we speciale trainingsmaterialen ontwikkeld. Deze dienen ter ondersteuning van het verbeterprogramma. Met deze Lean coaching kunt u sneller stappen zetten binnen uw bedrijf. Ook kan de Lean coach samen met de medewerkers continu de processen Lean houden.

Aan de slag met Lean consultancy

Heeft u interesse in een mogelijke samenwerking? Of wilt u eerst meer informatie over Lean consultancy? Neem dan gerust contact met ons op. We maken graag eerst kennis zodat we de juiste Lean coach met u in contact kunnen brengen.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.