De ontwikkelaar

Martin Arends

Flow creëren op de werkvloer begint met het zetten van de eerste stap. Martin ziet, voelt en weet wat nodig is om in beweging te komen en zet mensen en organisaties in hun kracht, waardoor er ruimte ontstaat voor uitgekiende verbeteringen. Hij maakt het potentieel helder en houdt van ontwikkelen. Daarbij draait het uiteindelijk altijd om mensen.

Flow creëren

Martin zet zich niet alleen in om het volle potentieel van organisatie en persoonlijke ontwikkeling helder te krijgen, hij helpt ook om dit te realiseren. Hij is ervan overtuigd dat je continue groei kunt bereiken door het creëren van flow: dan gaan organisaties en mensen stralen. Als ervaren leider, trainer en coach werkt hij in het hier en nu. Hij ontwikkelt persoonlijk leiderschap. Hij luistert, grijpt in en doet voor, altijd in dialoog. Enthousiast verbindt hij de harde kant (resultaten) met de hartkant (mensen).
Zo zet hij Lean in om verspillingen te elimineren, zodat mensen niet onnodig hoeven te wachten of zoeken, niet méér hoeven doen dan nodig is, creativiteit wordt benut en overproductie wordt voorkomen.

Ontwikkelen en bouwen

Toen hij na zijn studententijd aan de slag ging, vroeg hij zich af of het mogelijk was om menselijke en bedrijfsontwikkeling op een goede manier te koppelen. Om dit te onderzoeken probeerde hij zoveel mogelijk verschillende ervaringen op te doen. Hij reisde en nam elke uitdaging aan. Telkens leerde en onderzocht hij verder hoe resultaat en team te ontwikkelen. Hong Kong, Londen, Taipei, Berlijn, Praag, Milaan, Warschau, Parijs, Oslo, Aberdeen, New York, San Francisco, … Veel culturen, veel verschillen, maar overal vond hij in bedrijven dezelfde wens: ‘Hoe kan ik mijn volle potentieel realiseren?’

Hij startte bij Philips, waar zijn economisch juridische opleiding goed van pas kwam bij het ontwikkelen van nieuwe multimedia business. Daarna hielp hij start-ups in de mobiele telecom met de introductie van nieuwe producten en diensten via PwC. Bij het Noorse DNV Consulting bouwde hij aan de groei van het bedrijf.

Hij kreeg het verbetervirus te pakken bij Celerant Consulting, gespecialiseerd in operations en supply chain: als projectleider draaide hij operational excellence programma’s op Schiphol, bij NXP en DSM. Daarbij groeide de overtuiging dat naast techniek, de rol van de mens cruciaal is in verbeterprocessen. Bij Achmea richtte hij zich dan ook op de ontwikkeling van persoonlijk, team en organisatie potentieel.

Verhelderend, direct en veilig, dat is zijn kracht.