5, 6, 7 oktober en 9, 10, 11 november 2016

WCM advanced training

Hoe zorgt u ervoor dat de implementatie van Lean in uw bedrijf wél lukt?
En hoe kunt u dat ondersteunen als manager en coach? Dat staat centraal in deze WCM advanced training. Direct gevolg: enorme verbetering van de resultaten.

U gaat zowel de processen in uw bedrijf als de performance van mensen optimaliseren via WCM en gebruikt daarbij de Monozukuri filosofie ‘lean naar flow‘.

U leert hoe u teams op de werkvloer begeleidt en aanstuurt om aan de slag te gaan met het verminderen van verliezen. U krijgt inzicht in hoe u als manager en leider binnen uw organisatie medewerkers kunt betrekken (SGA) door ze echt aandacht te geven (ontwikkelen) en zichtbaar te zijn (Gemba) op de werkvloer. Direct gevolg: enorme verbetering van de resultaten.

Aan het einde van de training stelt u een 100-dagenplan op voor uw bedrijf, zodat u meteen kunt starten met een succesvolle Lean implementatie. Bovendien biedt deze training een unieke kans om mensen van andere bedrijven te leren kennen, met hen kennis en ervaring te delen en samen te bouwen aan een netwerk van World Class Managers.

Kortom een training met aandacht voor verschillende Lean methoden (technisch systeem), maar zeker ook voor de menselijke kant en effectief leiderschap (sociaal systeem).

Overzicht_Principes

Voor wie is de WCM advanced training?

Voor iedereen die te maken heeft met intensieve verandertrajecten:
directeuren, bedrijfsleiders, managementteamleden, plantmanagers, productieleiders, kwaliteitsmanagers, Lean of TPM coördinatoren.

Wanneer?

2 x 3 daagse training:  5, 6, 7 oktober en 9, 10, 11 november 2016

Waar?

Gastbedrijf Smurfit Kappa in Soest, een moderne fabriek waar we samen World Class Manufacturing via Monozukuri: lean naar flow in de praktijk kunnen oefenen

Deelnamecertificaat

Deze training leidt op tot gecertificeerd WCM Advanced Practitioner

Investering

€ 3.500,- excl. BTW per persoon.
Bij inschrijving vóór 1 september slechts € 2.995,- excl. BTW per persoon.

Waaruit bestaat de WCM advanced training?

Deze intensieve training bestaat uit theorie én praktijk: u gaat aan de slag bij het gastbedrijf en maakt de opgedane kennis echt eigen. U leert hoe u teams op de werkvloer begeleidt en verandertrajecten aanstuurt.

Inhoud

•   WCM, TPM, Lean en Monozukuri
•   Verandermanagement
•   Coachende rol van de manager en leiderschap
•   Praktijk cases: hoe mislukking voorkomen & succes verzekeren

Aan het einde van de training stelt u een 100-dagenplan op voor uw bedrijf, zodat u meteen kunt starten met het succesvol implementeren van Lean binnen uw organisatie.

Bonus: een halve dag begeleiding door een Blom Consultant voor het 100-dagenplan op uw eigen bedrijfslocatie. Tevens 1 dag ondersteuning door een Blom Consultant bij het zetten van de eerste stap voor de implementatie van het 100-dagenplan.

>  SCHRIJF NU IN VIA HET FORMULIER HIERNAAST  >

Door wie wordt de WCM advanced training gegeven?

Arno Koch helpt u de juiste strategie te bepalen en gaat in op TPM en OEE. Naast de fijne kneepjes van de belangrijkste lean tools, leert hij u ook de principes achter lean die u niet vindt in de boeken.

Steven Blom verzorgt de inleiding. Hij is de eerste productiedirecteur van Fuji Photo Film en introduceert de Monozukuri filosofie in Nederland.

SCHRIJF NU IN VIA HET FORMULIER HIERNAAST  >
Download PDF

Manufacturing and assembly factory

Hoe zet ik WCM succesvol in?

Aan de hand van praktijk cases leggen we uit hoe u mislukking kunt voorkomen en successen kunt beleven. Kennis en ervaring die u kunt benutten bij het invoeren van WCM in uw eigen organisatie. Na slechts zes dagen heeft uw bedrijf een eigen WCM Advanced Practitioner in huis!

Enorme verbetering van de resultaten

Tijdens de WCM advanced training krijgt u inzicht in de verschillende Lean technieken en hoe u die op de juiste wijze kunt inzetten. Wat heeft het 100- dagenplan in het verleden bij deelnemers opgeleverd?

Technisch systeem

     Significant hogere effectieve productietijd (beschikbaarheidsgraad)
     Betere productiviteit (tot 70% verbetering)
     Betere productkwaliteit (minder klachten, minder retourzendingen)
     Vermindering van de kosten (tot 30%)
     Vermindering van de onderhoudsinspanningen

Sociaal systeem

     Meer begrip voor en focus op de doelstellingen van het bedrijf
     Individuele groei van de medewerkers
     Betere samenwerking binnen het bedrijf
     Groter oplossend vermogen

>  SCHRIJF NU IN VIA HET FORMULIER HIERNAAST  >

*   Zodra we het aanmeldingsformulier hebben ontvangen, sturen we de definitieve bevestiging en de factuur. Met uw aanmelding verplicht u zich deze factuur te voldoen.
Bij verhindering is het mogelijk iemand anders in uw plaats te laten komen.