De doelgerichte verbeteraar

Wouter Penning de Vries

Wouter werkt gestructureerd en doelgericht. Hij vraagt door, brengt de situatie in kaart en gaat op zoek naar alternatieven. Met zijn ervaring in de logistiek en supply chain, kijkt hij zowel naar de fysieke inrichting van de werkvloer als naar de veranderbereidheid van mensen. Zijn coachingsvaardigheden komen daarbij goed van pas.

Leergierig

Na opleidingen in de technische bedrijfskunde en logistiek, werkt Wouter als supply chain analyst, (project-) manager en consultant op het gebied van voorraadoptimalisatie, bouw en inrichting van distributiecentra. Leergierig verdiept hij zich in Lean Six Sigma en coaching. Ter plekke wil hij weten hoe het zit en wat de motivatie erachter is. Daarom stelt hij gestructureerd vragen, onderzoekt de situatie en kijkt naar het team. Met als doel: het beter inrichten van processen op de werkvloer.  

Mensen mee krijgen

Wouter draait niet om de hete brij heen en werkt gericht om mensen mee te krijgen in de benodigde verandering. Wat willen ze, wat kunnen ze en uiteindelijk: wat moet er gebeuren? Hij maakt dat zichtbaar via de fysieke inrichting van de werkvloer, die beter én prettiger werkt voor betrokkenen. Bovendien zorgt hij voor gerichte coaching en training, zodat mensen de verandering gaan omarmen. 

Ervaring

Wouter heeft vijftien jaar internationale werkervaring in (project-) management- en consultancyrollen. Hij is sterk in Lean Six Sigma, Policy Deployment, Project Management en Inventory Control.